Πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι κατασκεύασαν στο Εργαστήριο Ρομποτικής οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μεγάρων

Πρωτότυπη δημιουργική εργασία ολοκλήρωσαν μαθητές του τμήματος Α’ 2 του ΕΠΑ.Λ. Μεγάρων στο πλαίσιο του μαθήματος «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων». Με σύνθημα ‘Ας παίξουμε όλοι μαζί όπως παλιά‘ οι μαθητές σχεδίασαν ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι δράσης και γνώσεων με θέμα μια επιδημία παράνοιας σε Τεχνικό Λύκειο της δεκαετίας του ’90.

Στο πρωτότυπο σενάριο οι παίκτες είναι μαθητές εγκλωβισμένοι στο κτίριο του σχολείου και προσπαθούν να αποδράσουν. Μαζεύουν κλειδιά για να ανοίξουν μια από τις δυο εξόδους, συναντώντας χαρακτήρες, όπως καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, και εξωσχολικούς χαρακτήρες, όπως ένας μηχανόβιος ή ένα παιδάκι Δημοτικού. Με στοιχεία παιχνιδιού ρόλων, ο κάθε παίκτης επιλέγει πρωτότυπο σχεδιασμένο πιόνι ειδικότητας και αλληλεπιδρά διαφορετικά με τους διάφορους χαρακτήρες που συναντά. Η κίνηση των παικτών είναι ελεύθερη πάνω στο board και μπορούν να κερδίσουν bonus απαντώντας σε ερωτήσεις γνώσεων σχετικά με τη δεκαετία του ’90.

Τα πιόνια σχεδιάστηκαν από τους μαθητές και τυπώθηκαν στον 3D-printer του σύγχρονου εργαστηρίου Ρομποτικής του Σ.Ε.Κ. Μεγάρων. Κατασκευάστηκε ειδικό ηλεκτρονικό ζάρι, για τις κινήσεις και τις επιλογές των παικτών στον πρωτότυπο χάρτη, ο οποίος τυπώθηκε σε ειδική μακέτα. Τυπώθηκαν επίσης ειδικές bonus μάρκες και πλαστικοποιημένες κάρτες χαρακτήρων του παιχνιδιού και γνώσεων πολλαπλής επιλογής. Απασχολούμενοι σε αυτή την εργασία μαθητές, υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων Γιώργου Καράμπελα και Γιάννη Φραντζεσκάκη, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο εργαστηριού Ρομποτικής Μάριο Παπαδόπουλο, είχαν την ευκαιρία να εργαστούν δημιουργικά σε ομάδες, να ανταλλάξουν ιδέες και να περάσουν δημιουργικά και ψυχαγωγικά το χρόνο τους κατά τις ώρες του μαθήματος. Παράλληλα, γνώρισαν τις δυνατότητες του εργαστηρίου Ρομποτικής και εργάστηκαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να εκπαιδευτούν στη χρήση της σύγχρονης Τεχνολογίας, αποκτώντας σχετικές δεξιότητες.

Στο Project εργάστηκαν οι μαθητές της Α΄Τάξης: Ρουμπέν Αμπατζιάν, Στέλιος Γκέλης, Κώστας Δαλάκας, Ηλίας Κακαγής, Φώτης Κανέλλης, Κώστας Κόκκαλης, Αθανασία Κόλλα, Πέτρος Κουζούπης, Λεωνίδας Κουφής, Έρικ Ντουντάεβ, Μάριος Παλούκα, Ιωάννα Παναγιωτίδου, Βασίλης Παπαθανασίου, Αλέξανδρος Πάππα, Νίκος Πυρομάλλης, Γιώργος Ρετζέπι, Θανάσης Σκαρλάτος, Δημήτρης Χατζηγιάννης, Γιάννης Ψαρρός.