Δελτίο τύπου ERASMUS +

Το 1ο ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΡΩΝ και την φετινή σχολική χρονιά (2019-2020) θα υλοποιήσει  πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+. Το σχολείο μας έχει υλοποιήσει επιτυχώς παρόμοια προγράμματα και κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη.

Συγκεκριμένα εφέτος θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα Erasmus+ 2019 με θέμα «Ανάπτυξη και Συντήρηση Μονάδας Βιοαερίου από Πτηνοτροφικά Απόβλητα» και κωδικό 2019-1-EL01-KA102-062203 και προορισμούς το Radom της Πολωνίας και το Βερολίνο της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο (2) ροές μία σε κάθε χώρα όπου θα γίνει η κατάρτιση των μαθητών. Σε κάθε ροή θα συμμετέχουν είκοσι (20) μαθητές και τρεις (3) συνοδοί καθηγητές.      Οι δύο καθηγητές θα εναλλάσσονται ανά εβδομάδα. Η διάρκεια της κάθε ροής είναι δεκαπέντε ημέρες.

Τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, διατροφής, ξενάγησης και κατάρτισης θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα, ιδιαίτερα σημαντικό σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς.

Η πρώτη ροή θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία από τις 16-11-2019 έως και τις 30-11-2019.

Η δεύτερη ροή έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί Μάρτιο με Απρίλιο του 2020.

Το πρόγραμμα των μαθητών περιλαμβάνει το θεωρητικό μέρος με σεμινάρια κατάρτισης στις εγκαταστάσεις του φορέα υλοποίησης του προγράμματος και το πρακτικό μέρος με επισκέψεις σε κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές επιχειρήσεις για την χρήση των ζωικών αποβλήτων καθώς και επισκέψεις σε επιχειρήσεις παραγωγής βιοαερίου από τα ζωικά απόβλητα σε διάφορες πόλεις της Πολωνίας.

Τα σαββατοκύριακα είναι  αφιερωμένα σε πολιτιστικές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε διάφορες πόλεις της Πολωνίας όπως την Κρακοβία και τα Αλατωρυχεία,  επίσκεψη στο μουσείο του  Copernicus, στο Πανεπιστήμιο του Lublin, το μουσείο του Άουσβιτς και φυσικά  την πρωτεύουσα της Πολωνίας την Βαρσοβία με περιήγηση και ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης.

 

Ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Μεγάρων

Θεοδοσίου Ιωάννης

Ναυπηγός ΠΕ82